Je kunt allerlei soorten draadloze oortjes kopen tegenwoordig. Deze zijn comfortabel, gebruiksvriendelijk en niemand hoeft meer te leven met kabels die in de knoop zitten of ergens achter blijven haken. Wil jij oortjes kopen, dan is er dus nogal wat keuze. De onderstaande informatie helpt je bij het maken van deze keuze.

Losse oordopjes kopen, of met beugel?

Er zijn losse oordopjes en oordopjes die met een draad of beugel aan elkaar bevestigd zijn. Deze leg je om je nek heen en bevatten een magneetje. Gebruik je de oortjes niet, dan klik je ze aan elkaar onder je kin en draag je ze als een soort ketting. Dit heeft als voordeel dat je ze snel weer in kunt doen en dat je ze niet kwijtraakt als ze uitvallen. Wil je echter zo min mogelijk van je oortjes merken en wil je ook dat ze nauwelijks zichtbaar zijn, dan kun je beter losse oortjes kopen.

Hoe lang kun je ermee luisteren?

Veel draadloze oortjes hebben twee batterijen. Er zitten batterijen in de case en batterijen in de oortjes zelf. Kies je voor een goede batterij, dan kun je gemiddeld 5 uur luisteren voordat de oortjes leeg zijn. Daarna kun je ze een keer of vier opladen met je case, voordat je echt een stopcontact nodig hebt. Goede oordopjes kunnen dus 25 uur spelen totdat je ze met een stekker moet opladen. De kracht van de batterij is ook een belangrijke prijsbepaler. Wil je je oortjes kopen voor kleine ritjes, dan kun je geld besparen door voor een minder sterke batterij te kiezen.

Hoe werkt de bediening?

Sommige oortjes bedien je alleen met de telefoon. Oortjes kopen die een beugel bevatten, bedien je vaak met een klein paneel met knopjes verwerkt in de beugel. Kies je voor losse oordopjes, dan zijn er varianten die je met tikjes op de dopjes bedient. Zo kun je het volume veranderen, een telefoontje opnemen of een nummer doorspoelen. Deze keuze hangt af van waar je de oortjes voor wilt kopen. Wil je ermee autorijden of sporten, dan is een bediening met een tikje zeker aan te raden.

Moeten je oortjes waterdicht zijn?

Wil je je oordopjes vaak buiten gaan gebruiken? Dan is het wel fijn als ze waterdicht zijn. Door het wisselvallige weer in Nederland kun je in een regenbui belanden en dan wil je na je oortjes kopen geen zorgen maken. Ook als je ze aanschaft is het beter om waterdichte oortjes te kopen, want dan kun je zweten wat je wilt zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze kapot gaan.

 

Rolfstone – specialist in draadloze oordopjes

 

De kwaliteit van het geluid

En als laatste een punt waar het natuurlijk altijd om draait als je oortjes gaat kopen: wat is de kwaliteit van het geluid? Als je ze draagt tijdens het sporten dan is een extra bass lekker motiverend. Wil je er je favoriete muziek mee luisteren, dan wil je een zuiver en haarscherp geluid. Maar wil je vooral handsfree bellen of audioboeken luisteren, dan is de kwaliteit van het geluid wat minder van belang bij oortjes kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *